Wie zijn wij?

De Animates zijn twee enthousiaste dierenvrienden die hun ware roeping hebben gevonden en van hun grote hobby hun beroep hebben gemaakt: dierverzorger. In tijden van drukte wordt het team versterkt.

De mannelijke helft van de Animates wordt gevormd door Sammie Burgwal (1966).
“Ik ben altijd al een dierenvriend geweest en ik werk graag met dieren. Daarom heb ik besloten om hierin verder te gaan. Ik hebben altijd al huisdieren gehad. Zo heb ik door de jaren heen heel wat ervaring opgedaan in het verzorgen ervan, van konijnen met maagverstopping tot aan katten met suikerziekte. We haalden onze dieren altijd uit het asiel, want juist deze dieren verdienen het om nog een leuke en aangename oude dag te krijgen. En de kneusjes gaan vaak weg voor de helft van de prijs, dus slaat uw slag!"

De vrouwelijke helft van de Animates wordt gevormd door Marijke van der Woude (1971). "Toen ik naar de middelbare school ging was ik er nog van overtuigd dat ik dierenarts zou worden. Maar mijn interesse ging eigenlijk meer uit naar het gedrag en de psychologie en niet zozeer naar het medische vak. Daarnaast waren er trouwens zoveel andere dingen die mijn interesse hadden. Ik ben uiteindelijk sociologie gaan studeren. Dat gaat namelijk overal over, ook over dieren: ik ben afgestudeerd op het onderwerp dierenbescherming, ofwel: hoe het idee dat dieren zachtaardig behandeld moeten worden zich heeft ontwikkeld sinds het zo'n twee eeuwen geleden is ontstaan in 'de Westerse wereld' >> bekijk scriptie.
Thuis hebben mijn vriend (Hans) en ik twee katten, Tommie en Lucas. Tommie kwam op een dag gewoon bij ons binnenwandelen. Sinds zijn komst is een groot deel van onze tijd en energie in 'project Tommie' gaan zitten; het verzinnen en uitproberen van 1000-en-1 manieren om zijn leventje zo aangenaam mogelijk te maken. Indirect is hij daarmee ook de aanleiding geweest voor het oprichten van 'Animates'. Om het hem naar zijn zin te maken hebben we heel wat kennis opgedaan en talenten uit de kast getrokken die van pas komen bij ons werk. Voor een dierverzorger is een dienstverlenende instelling natuurlijk een must, maar daarnaast vergt het ook creativiteit, een praktische en leergierige instelling, geduld en aanpassingsvermogen om ze te kunnen geven wat ze nodig hebben en om al hun eigenaardigheden te leren doorgronden. Dat enthousiasme staat aan de basis van Animates".
Marijke weet veel van voeding, m.n. voor katten. Indien gewenst kan zij u daarover adviseren, bijvoorbeeld in geval van overgewicht of spijsverteringsproblemen. Zij kan u uitleggen waarom de (Hill's) dieetbrokken die de meeste dierenartsen standaard voorschrijven niet altijd werken en u wijzen op de alternatieven.


onze dieren

[Onze dieren zijn gevaccineerd en worden regelmatig ontwormd en ontvlooid.]


Animates 2007. Alle rechten voorbehouden.